• Geen producten in de winkelwagen.

Cursus Leren van het oerverhaal toegevoegd

Leren van het oerverhaal

Vanaf vandaag is de cursus Leren van het oerverhaal van de hand van schrijfcoach en auteur Eisso Post te volgen. In de cursus geeft Eisso niet alleen een opsomming van elementen uit sprookjes, mythen en sagen, maar zorgt hij er ook voor dat je al die motieven, wezens en plekken kunt gebruiken voor jouw eigen verhaal.

Van monsters tot schelmen, van de ‘eindstrijd’ tot verwarrende queesten – ze worden allemaal nauwkeurig omschreven met uitleg en voorbeelden. Als gevolg daarvan kunnen ze ook heel gericht in overweging worden genomen als nuttige of juist totaal onbruikbare bouwstenen.

Bijna alle vragen en opdrachten houden dan ook in: wat heeft een wezen, een landschap, een thema voor waarde voor jouw eigen verhaal? Vaak zal je gevraagd worden een persoon, een wereld, een situatie te verzinnen en daar een heel verhaal omheen te bouwen.

Dat lijkt wat veel en wat moeilijk. Bovendien ligt niet elk genre, elk thema en elk motief iedereen. Maar door af en toe iets te doen wat je ‘niet ligt’ verruim je je blik, en kun je pas werkelijk oordelen of het bij je past of niet. En veel oerverhaalmotieven zijn juist (te) lang blijven liggen omdat ze niet in de moderne fantasy zouden passen, waardoor ze geen kans hebben gekregen. Probeer dat te doorbreken!

Bekijk de cursus

0 reacties op "Cursus Leren van het oerverhaal toegevoegd"

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.