• Geen producten in de winkelwagen.

Schrijven is veel meer dan het verzinnen van een goed verhaal. Hoe fantastisch je ideeën ook zijn, als je ze niet goed op papier krijgt, is het lastig om de interesse van lezers te wekken. Edith Eri Louw besteedt daarom tijdens haar cursussen, zoals de Basiscursus fantasy schrijven, en coaching extra veel aandacht aan het ambacht van het schrijven. Hoe breng je jouw wereld en jouw personages tot leven? Hoe beschrijf je hun avonturen zo, dat je lezers je boek het liefst in één ruk uitlezen? Hoe zorg je ervoor dat wat je bedoelt ook echt zo overkomt?

In deze reeks lessen wordt dieper ingegaan op de specifieke problemen en technieken die iedere schrijver hoort te (her)kennen. Om de zoveel tijd wordt er een nieuwe (gratis) les toegevoegd.

 

Vereisten

Een computer, tablet of mobiele telefoon met een internetverbinding

 

Lesoverzicht

Module: Bruggen bouwen
Les 1: De openingszin 00:10:00
In deze eerste les wil ik het graag hebben over het bruggetje. Hoe maak je je overgangen van scènes en hoofdstukken zo, dat je lezer niet dat moment aangrijpt om je boek weg te leggen?
Les 2: De slotzin 00:10:00
In deze tweede les ga ik in op de slotzin. Hoe brei je een goed eind aan een scène?

Docent

Edith Eri Louw

Edith Eri Louw werkt als schrijfcoach en is hoofdredacteur voor het tijdschrift VrijRuiter. Ze is auteur van Ravens Imperium en De Bron, die respectievelijk bij Uitgeverij In de knipscheer en Boekerij uitkwamen. De laatste jaren zit ze regelmatig in de jury van schrijfwedstrijden in het genre, zoals de Harland Awards en Trek Sagae.

Cursusbeoordelingen

4.5

4.5
2 waarderingen
 • 5 sterren1
 • 4 sterren1
 • 3 sterren0
 • 2 sterren0
 • 1 sterren0
 1. 5

  Erg handing om in te onthouden voor bij het schrijven en een mooie leidraad.

 2. 4

  Duidelijk beschreven en goede tips.

VOLG DEZE CURSUS
52 INGESCHREVEN CURSISTEN
© 2021 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.