• Geen producten in de winkelwagen.

Als een spin in een web weeft Marieke de verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Ze is schrijfster, moeder, echtgenote, musicalactrice, musical docent, stemactrice, vocal coach en spreekster, en daarnaast geeft ze online cursussen op het gebied van audities en – wellicht een logisch gevolg van het combineren van al die werkzaamheden – is ze coach in tijdmanagement (onder de naam Time Wizardry).

Omdat het schrijven haar grootste passie is, is het een logische stap om haar kennis over het verdelen van tijd, energie en middelen, specifiek met betrekking tot het schrijven, te gaan delen. Speciaal voor NaNoWriMo bundelt ze in deze gratis videolessen allerlei adviezen over voorbereiding en tijdplanning voor de maand november. Ga aan de slag met je verhaal en kom via het cursusforum in contact met medecursisten om over je project en je voortgang te praten!

 

Wat ga ik leren?

uitgebreide uitleg wat NaNoWriMo is en waarom het interessant kan zijn voor jou

Hoe je je het beste kunt voorbereiden voor NaNoWriMo

Hoe je voortgang (bij) kunt houden

Wat je na novermber met je eindresultaat allemaal kunt doen

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

Iedereen die mee wil doen met NaNoWriMo

Schrijvers die tegen het afronden van een verhaal aan blijven hikken

 

Vereisten

Een computer, tablet of mobiele telefoon met een internetverbinding

 

Lesoverzicht

Les 1: Wat is NaNoWriMo? GRATIS 00:05:00
In deze eerste les wordt verteld wat het concept van NaNoWriMo is en hoe je daar aan mee kunt doen.
Les 2: Voorbereiding – Jouw verhaal 00:20:00
Voorbereiding is een must als je niet wilt vastlopen midden in de NaNoWriMo. In deze les wat tips om al wat inspiratie op te doen voor je verhaal.
Les 3: Voorbereiding – Praktische handreikingen 00:18:00
In deze les krijg je een heel aantal praktische tips en tricks om te zorgen dat de drempel om te beginnen met schrijven zo klein mogelijk is.
Les 4: Snelheid houden 00:08:00
Om te komen op het benodigd aantal woorden zul je je schrijftempo hoog moeten houden. In deze les krijg je daar handige tips voor.
Les 5: Woorden tellen 00:08:00
Woorden tellen wordt tijdens de NaNoWriMo een belangrijke bezigheid. In deze les wat tips en bovendien praktische PDF's om daarmee aan de slag te gaan.
Les 6: Na NaNoWriMo 00:06:00
Als je die NaNoWriMo (al dan niet) hebt succesvol hebt afgerond, wat doe je dan met je manuscript?

Docent

Marieke Frankema

Als een spin in een web weeft Marieke de verschillende aspecten van haar leven aan elkaar. Ze is schrijfster, moeder, echtgenote, musicalactrice, musical docent, stemactrice, vocal coach en spreekster, en daarnaast geeft ze online cursussen op het gebied van auditie-mindset en – wellicht een logisch gevolg van het combineren van al die werkzaamheden – Marieke is coach in tijdmanagement via Time Wizardry.

Omdat het schrijven haar grootste passie is, is het een logische stap om haar kennis over het verdelen van tijd, energie en resources, specifiek met betrekking tot het schrijven, te gaan delen.

Binnenkort volgt een uitgebreide cursus over hoe je tijd kunt maken om jouw boek te schrijven. Daarin behandelt Marieke niet alleen de praktische kant van het plannen, plotten en tijd vrijmaken, maar ook de innerlijke voorbereiding: mindset, zelfvertrouwen, doorbreken van writer’s block en schrijver ZIJN in plaats van willen worden.

Cursusbeoordelingen

5

5
2 waarderingen
 • 5 sterren2
 • 4 sterren0
 • 3 sterren0
 • 2 sterren0
 • 1 sterren0
 1. simpel, to the point en leerzaam

  5

  Leuke handige tips met veel aanmoedigingen om niet te ontmoedigen 🙂

 2. Duidelijk

  5

  Een prettige en korte instructie op Nanowrimo en het schrijfproces. Super fijn om te bekijken voordat je gaat starten.

VOLG DEZE CURSUS
33 INGESCHREVEN CURSISTEN
© 2021 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.