Badges

Informatie

Naam

Johanna Lime

Bio

Johanna Lime
Marjo Heijkoop schrijft onder het pseudoniem Johanna Lime samen met Dinie Boudestein.
Zij schrijft in het genre fantasy, science fiction.

Johanna’s debuutroman, Schimmenschuw, kwam in september 2015 uit bij uitgeverij Zilverbron. Schimmenschuw is een fantasyroman die zich afspeelt in de verbeeldingswereld Eibor Risoklany, de verzonnen wereld die Marjo en Dinie bedachten in de tijd dat ze samen vele dagboeken schreven voor de personages die nu in hun romans voorkomen.
Na Schimmenschuw kreeg Johanna bij uitgeverij Zilverbron contracten voor een trilogie met de titel ‘De vergeten vloek’.
Schimmenschuw speelt zich door een tijdreis van Kamilia, het hoofdpersonage, 3400 jaar voor het begin van De vergeten vloek trilogie af. Daardoor kan Schimmenschuw als een afzonderlijk verhaal gelezen worden of als voorloper op de trilogie.
Het eerste deel van haar trilogie, De vergeten vloek, met de titel Sluimerend vuur, kwam in april 2017 uit. Het tweede deel van de trilogie heet Smeulend venijn en kwam uit in september 2018. Johanna werkt nu aan deel 3 van deze trilogie verder.

Korte verhalen
Johanna doet sinds 2012 ook mee aan schrijfwedstrijden voor korte verhalen in het fantasygenre en enkele daarvan zijn gepubliceerd als e-book op Smashwords. OP het moment is zij bezig om samen met een redactrice de hoofdredactie te doen van alle korte verhalen in het Nederlands. Zij zullen na deze redactie allemaal opnieuw worden gepubliceerd op Smashwords en de oude verhalen vervangen. Bovendien is Johanna bezig om deze verhalen daarna naar het Engels te vertalen, zodat ze ook in die taal op Smashwords kunnen komen.

Schrijfcursussen
In 2013 volgde Johanna een cursus ‘Fantasy schrijven’ bij Martijn Lindeboom, de organisator van de Paul Harland Prijs. Daarna heeft ze de cursus ‘Personages, conflict en perspectief’ gevolgd bij Frans Stüger van de Schrijven Online Academie. In 2014 volgde ze de cursussen ‘Schrijven voor kinderen’ en ‘AVI kinderboeken schrijven’ aan de Schrijven Online Academie.
Vervolgens volgde Johanna Lime de cursussen ‘Van herinnering naar verhaal’, ‘Freewriting, de training,’ en ‘Schrijf Je Verhaal,’ aan de Online schrijfschool van Marjon Sarneel, OSMS. Voor de laatste cursus ‘Schrijf Je verhaal,’ ontving Marjo in 2018 een prachtig certificaat. Johanna volgde eerder al een cursus bij Tais Teng, waarbij ze leerde om e-books te maken zodat ze gepubliceerd konden worden op Smashwords. Hier maakt ze veelvuldig gebruik van.

Werkzaamheden momenteel
Aan het derde deel van de trilogie, met de werktitel Vuur en Zwaard, is Johanna al voorzichtig begonnen. Het plot staat klaar. Dit derde deel staat op de planning voor uitgave in het voorjaar van 2020, bij uitgeverij Zilverbron.
Daarnaast schrijft Johanna nu ook aan een roman over twee eigenwijze vrouwen en twee doldwaze aliens. Dit wordt een science fiction, fantasyverhaal op basis van elementen uit het leven van Johanna die waargebeurd zijn. Daarbij spelen verschillende autobiografische thema’s een rol.
Deze cursus vormt weer een nieuw project. Ze heeft dus voorlopig genoeg werk, want als er nog ruimte voor is wil ze ook weer nieuwe korte verhalen insturen naar wedstrijden in het genre.

© 2019 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.