• Geen producten in de winkelwagen.

Uitgeverijen

In Nederland en België zijn er verscheidene uitgevers actief met een fantasyfonds. In dit overzicht vind je er een heel aantal, inclusief link naar de website.

A.W. BrunaWebsite

Sinds de oprichting in 1868 heeft de uitgeverij talloze grote auteurs een plek gegeven in de Nederlandse en Vlaamse boekenmarkt. Voorbeelden zijn Havank, Carlos Ruiz Zafón, John Grisham, Frederick Forsyth, Elizabeth George, George Simenon en David Baldacci. Sinds 2010 is A.W. Bruna Uitgevers een onderdeel van WPG Uitgevers.


Blossom BooksWebsite

Blossom Books is in februari 2010 opgezet en is gespecialiseerd in teen chicklit en fantasy chicks voor meiden vanaf 13 jaar, maar met de nadruk op boeken voor meiden vanaf 15 jaar (Young Adult). Bij Blossom Books vind je voornamelijk boeken waarin de liefde een centrale plaats inneemt. Of dat nu gaat om echte chicklit of om boeken waarin de wereld net een tikkeltje anders is dan wij die kennen, zoals in genrefictie het geval is.


BoekerijWebsite

Boekerij is in de vijfenzestig jaar sinds haar oprichting uitgegroeid tot een brede algemene uitgeverij voor zowel fictie als non-fictie. Ze geven boeken uit in een aantal verschillende genres, waaronder fantasy en sciencefiction. Dit deden ze onder een aantal imprints, met auteurs als J.R.R. Tolkien, Terry Brooks en Ursula K. LeGuin. Nederlandse auteurs als Sophie Lucas en Paul Evanby werden hier ook uitgegeven.


Celtica PublishingWebsite

Celtica Publishing is in 2011 opgericht door Rianne Lampers, zelf schrijfster van onder meer horrorverhalen. De uitgeverij brengt werk uit voor een doelgroep die in leeftijd varieert van pubers tot en met volwassenen met een levendige fantasie. Voorop staat dat het om fantasy, horror, science fiction en science fantasy gaat die het inbeeldingsvermogen van de lezer uitdaagt en prikkelt.


Clavis UitgeverijWebsite

Internationale uitgeverij van kinderboeken en jeugdboeken in alle genres: fictie, non-fictie en poëzie. Onder andere uitgever van internationale auteurs als Ransom Riggs en Anthony Horowitz. Ook geven ze Nederlands en Belgisch talent uit, zoals Christina Charliers en Peter Nys.


De vier windstrekenWebsite

De vier windstreken is een kinderboekenuitgeverij dat zich vooral richt op prentenboeken, maar ook verhalen voor de wat oudere jeugd. Zo geven ze andere de jeugdboeken van Bianca Mastenbroek en Christien Boomsma uit


Dutch Venture PublishingWebsite

Dutch Venture Publishing is gericht op uitgave van origineel Nederlandstalig werk en vertaald werk van Nederlandse auteurs. Het fonds wordt voornamelijk in eboekformaat uitgegeven, maar sommige titels zijn ook als paperback verkrijgbaar.


Futuro UitgeversWebsite

Futuro Uitgevers is een multimediale uitgeverij van boeken, e-books, apps, e-learning en events. Ze zijn primair actief op gebied van management- en ICT-informatie voor professionals, maar bieden ook steeds meer fictie (romans, sci-fi, fantasy, thrillers). Onder andere sciencefictionschrijver Pepper Kay bracht haar boeken hier onder.


Godijn PublishingWebsite

Godijn Publishing is gevestigd in het Noord-Hollandse Hoorn/Zwaag. Uitgever van manuscripten van schrijvers die inspireren Daarnaast lanceert GP de verhalenbundels en de manuscripten van Schrijfwedstrijden en organiseren ze schrijfevenementen.


HarperCollins HollandWebsite

Bijzondere boeken voor jonge mensen, van auteurs die op de drempel van een internationale doorbraak staan. Denk aan Julie Kagawa en haar meeslepende fantasy-reeks The Iron Fey; Maria V. Snyder en haar twee spannende dystopische verhalen Inside Out/Outside In, en Aimee Carters geheel eigen versie van de Griekse mythologie. Ook uitgever van Nederlandse YA auteurs als Marieke Nijkamp en Corinne Duyvis.


Hamley BooksWebsite

Hamley Books is een vrij nieuwe uitgeverij, gespecialiseerd in YA en jeugdboeken van Nederlandse en Belgische auteurs. Ze opereren onder de vlag van Lannoo qua distributie en aansluiting, maar zijn onafhankelijk in het samenstellen van hun fonds. Ze geven veel debutanten een kans, maar ook schrijvers die al wat boeken op hun naam hebben, zoals Jen Minkman en Mel Hartman.


HoutekietWebsite

Uitgeverij Houtekiet is een Belgische uitgeverij, gevestigd in Antwerpen. Ze brengen literaire romans, thrillers en non-fictie over historische, filosofische en wetenschappelijke op de markt. Bekende auteurs zijn onder meer Dirk Verhofstadt, Johan Braeckman, Jo Claes, Christian De Coninck, en Bavo Dhooge.


Kramat Website

Uitgeverij Kramat (Westerlo) werd opgericht in 1994 met als doel het uitgeven van kwalitatief Nederlandstalig werk. Het aanbod bestaat voor het grootste deel uit spannende boeken ondergebracht in Kramat Suspense en in Meesters in Magie. Kramat Suspense brengt thrillers en misdaadromans. In Meesters in Magie vinden we fantasy, sf, horror en bovennatuurlijke thrillers.


Luitingh-SijthoffWebsite

De fantasy- en sciencefictionuitgaven van Luitingh-Sijthoff zijn al meer dan twintig jaar een begrip in Nederland en Vlaanderen. Met genregrootheden als Terry Goodkind, Robert Jordan en George R.R. Martin is het fonds uitgegroeid tot hét huis voor de beste fantasy- en sciencefictionauteurs uit binnen- en buitenland. Ook bieden ze kans aan Nederlands en Belgisch fantasytalent, zoals An Janssens, Adrian Stone en Tisa Pescar.


Nimisa Publishing HouseWebsite

Nimisa is een kring van schrijvers die elkaar inspireren en verder helpen met het schrijven van de beste verhalen. Kunstkringen hebben een lange traditie in Nederland. Nimisa is zo’n collectief voor schrijvers van verhalen met fantastische elementen, zoals horror, bovennatuurlijke thrillers, science fiction en fantasy. Om de leden van Nimisa in staat te stellen de verhalen uit te geven die zij graag vertellen, hebben zij de coöperatie Nimisa Publishing House opgericht, waarin ze met elkaar boeken maken en uitgeven. Ze verwelkomen nieuwe leden.


Quasis Uitgevers – Website

Quasis Uitgevers publiceert boeken in de fantastische genres: fantasy, sciencefiction, bovennatuurlijke thriller en horror. Binnen deze genres wil Quasis verrassend en anders zijn. Niet standaard, maar net een beetje grensoverschrijdend in vorm, thema en genre. De uitgeverij wil de markt van Nederlandse fantastische literatuur stimuleren en lezers meer opties geven in hun keuze van auteurs en thema’s. Het genre niet alleen in aantallen laten groeien, maar ook de breedte op te zoeken.


Uitgeverij MACCWebsite

Uitgeverij Macc kenmerkt zich niet alleen door het uitgeven van origineel werk van Nederlandse bodem, Uitgeverij Macc zal zich ook profileren met biografieën van religieuze aard. Het fantastische genre zal echter de belangrijkste doelgroep blijven, zowel van eigen bodem als vertaald werk. Auteurs zijn onder andere Johan Klein Haneveld en Tim Lommerse.


Uitgeverij QWebsite

Uitgeverij Q werd in 2007 opgericht als imprint van Querido en is in korte tijd uitgegroeid tot een succesvolle uitgeverij van literaire thrillers met grote Scandinavische namen en spannende romans van de Spaanse bestsellerauteur Elia Barceló. Ook richten ze zich op de fantasy en sciencefiction met auteurs als Hugh Howey en James Dashner.


Unieboek | Het SpectrumWebsite

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv is één van de grootste algemene boekenuitgeverijen in het Nederlandse taalgebied. Ze geven onder de imprints Van Goor en Best of YA  de meeste genrefictie uit, voor de YA doelgroep.


VerschijnselWebsite

Verschijnsel brengt romans van Nederlandse en Belgische auteurs die iets te zeggen hebben over de steeds sneller groeiende stroom aan radicaal nieuwe ideeën in onze samenleving. Ze sluiten geen genre uit, maar geven voornamelijk Nederlandstalige sciencefiction, fantasy en horror uit. Verschijnsel werd in 1993 oorspronkelijk opgericht als Babel Publications, door Roelof Goudriaan. Sinds 2007 heet de uitgeverij Verschijnsel.


Zilverspoor/ZilverbronWebsite

Uitgever dat zich richt op Nederlands fantasytalent, opgericht door Jos Weijmer en na zijn overlijden opgepakt door Cocky van Dijk. Zilverspoor is zeer aanwezig op evenementen als fantasyfairs en conventies en brengt de boeken van onder andere auteurs als J. Sharpe, Kim ten Tusscher en Ian Laverman uit. Ze staan zeer open voor nieuwe manuscripten.


© 2021 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.