• Geen producten in de winkelwagen.

Uitslag Trek Sagae 2017 bekend

Maandagnacht 22 mei 2018 werd de verhalenwedstrijd Trek Sagae 2017 afgesloten. Deze wedstrijd voor verhalen in de genres sciencefiction, fantasy en horror werd voor het zevende en helaas laatste jaar gehouden. De wedstrijd werd gesteund door de Star Trek vereniging The Flying Dutch, die onder meer de financiële kant van de wedstrijd heeft gefaciliteerd.

In totaal waren er 59 inzendingen, waarvan één verhaal werd gediskwalificeerd. De eindronde van de wedstrijd telde zes verhalen. De jury van Trek Sagae 2017 bestond uit Anne Witberg, Barbara Starink, Brenda Hingstman, Edith Eri Louw, Fred Rabouw, Hay van den Munckhof, Inanna van den Berg, Iris Versluis, Jeroen van Luiken-Bakker, Johan van de Velde, Oli Veijn, Pen Stewart, Terrence Lauerhohn, en Wendy Torenvliet.

De wedstrijd is gewonnen door de bekende science fiction schrijfster Anaïd Haen. Haar winnende verhaal “Oma in de wielen gereden” gaat over een oude vrouw die erg is gesteld op haar ouderwetse auto, haar Hummel, waar ze gedwongen afstand van moet doen.

Jurylid Edith Eri Louw, ook docent bij Fantasy-Schrijven van de Basiscursus fantasy schrijven, zei erover: “Een ontroerend en vlot geschreven verhaal met een mooie climax en prima slot. De karakters zijn erg levendig en herkenbaar, oma is een prachtig uitgebalanceerd type. Je ziet haar onmiddellijk voor je. Ook Jonas is zo’n figuur waar je meteen een beeld bij hebt, iemand die bij je in de straat zou kunnen wonen. Het gegeven en het plot zijn eigenlijk vrij simpel, maar dit verhaal bewijst dat je ook met weinig spektakel een zuiver verhaal neer kunt zetten”.

 

De top 6 van de eindronde:

1. Anaïd Haen: Oma in de wielen gereden
2. Arnout Brokking: Europa en de Stier
3. Anaïd Haen: De vrouw van een halve eeuw
4. Wouter van Gorp: De Con-Artist
5. Django Mathijsen: De epische, interstellaire queeste van een sleutelhanger… en zijn sleutel – de een klein beetje ingekorte versie met de iets langere titel
6. Anaïd Haen: Van verdwijningen, waarnemingen en andere brandende kwesties

0 reacties op "Uitslag Trek Sagae 2017 bekend"

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.