Introductie

Basiscursus fantasy schrijven

Welkom bij de basiscursus fantasy schrijven. In deze cursus maak je kennis met begrippen, technieken en vaardigheden die je nodig hebt wanneer je een boek of verhaal wilt schrijven binnen het fantastische genre. Of dat nu fantasy, sciencefiction, horror of een vergelijkbaar genre is. Sommige van deze zaken zijn algemeen en gaan ook op wanneer je in andere genres schrijft, maar juist binnen het fantastische genre zijn bepaalde specifieke regels, valkuilen en ambachtelijke handigheidjes heel belangrijk. In deze cursus leer je ze kennen en gebruiken.

De Bron – Edith Eri Louw

We duiken in andere werkelijkheden en kijken naar logica, naar verhaalopbouw, personages en clichés. Verschillende schrijfoefeningen ondersteunen het lesmateriaal. Wanneer je hiermee serieus aan de slag gaat, bouw je niet alleen aan je eigen fantasywereld, maar ook aan je vaardigheden als schrijver. En als bonus word je er ook nog een oplettender lezer van. Ontdek hoe je favoriete schrijvers hun personages karakter geven en de spanning opbouwen. Leer zien welke stijlmiddelen er gebruikt worden en zelfs hoe dat beter zou kunnen. Na deze cursus zul je anders gaan lezen en beter gaan schrijven.

Mijn naam is Edith Eri Louw. Ik ben schrijver van beroep. Mijn fantasyromans Ravens Imperium en De Bron werden door publiek en pers enthousiast ontvangen. Naast fantasy publiceer ik fictie en non-fictie over mijn andere passie: paarden. Ik heb veel gejureerd bij verhalenwedstrijden, waaronder de Paul Harland Prijs en Trek Sagae. Als schrijfcoach begeleid ik schrijvers: van korte verhalen en journalistieke artikelen tot volledige boeken. En alhoewel ik het ook leuk vind om bijvoorbeeld webteksten te redigeren, blijft de fantasy toch een heel speciaal plekje in mijn hart houden.

Graag neem ik je mee in de schrijfwereld die fantasy heet, en wie weet raak je geïnspireerd tot het schrijven van je eigen boek.

BEKIJK ALLE Maak notitie
YOU
Plaats een opmerking
 
© 2019 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.