Opdracht 1.2: Stel de juiste bezwering samen

Je gaat met een tovercirkel en een mooie bezwering zelf een Indiase demon oproepen. Al doende leert men, nietwaar?

Hiervoor zul je het internet op moeten gaan. Zoek onder ‘afbeeldingen’ op Google naar de juiste plaatjes en symbolen die je nodig hebt. Research is juist bij fantasy heel belangrijk: iets magisch dat al bestaat, is vaak veel overtuigender dan iets dat je helemaal verzint. Maar het moet wel kloppen. Stel je bijvoorbeeld het volgende voor:

Je trekt een pentagram op een ondergrond waarbij je lijnen ononderbroken zijn. Je kunt hem bijvoorbeeld ook spannen met een touw.

Je gaat de Indiase demon Kadru, de oermoeder van de slangendemonen, oproepen.

Een slangendemon heet een Naga.

Zoek afbeeldingen en als het even kan, symbolen van Kadru en de Naga’s. Een logo doet het vaak beter dan een al te uitgewerkt plaatje.

Deze plaatjes druk je af of teken je na. Tekenen is uiteraard het beste.

Mocht je op een slangenhuid kunnen tekenen, dan is het helemaal mooi.

De plaatjes leg je in het midden van je pentagram. Net als bij de zegel van een duivel is dat iets om haar te lokken en ook vast te pinnen als ze verschijnt.

Nu moet je jezelf veiligstellen.

Normaal zou je de ware naam van de god of de namen van heiligen op de vijf hoekpunten kunnen zetten. Kadru is echter een Indiase godin die daar totaal geen boodschap aan heeft. Die specifieke eigenschappen zijn ook iets om in de gaten te houden bij magie. Een islamitische vampier deinst absoluut niet terug voor een kruis.

De Naga’s hebben vijanden: de goddelijke vogel Garuda en de mangoesten (mongoose in het Engels), dieren die slangen verslinden.

Zoek hun afbeeldingen of symbolen en zet die op de hoekpunten. Omringd door vijanden zal Kadru de cirkel niet kunnen verlaten.

Nu moet je de aanroeping samenstellen. Op internet kun je vinden wiens vrouw ze was, wie haar vijanden en rivalen waren. Zoek ook de namen van andere slangendemonen op en voeg die bij haar naam toe, met ‘Dodelijke Zuster van..’.

Zoek op Google Translate zo veel mogelijk woorden op voor slang.

Je noemt die namen en attributen allemaal achter elkaar om haar aan te roepen. Bedenk heel goed wat je van haar zou willen vragen en wat je bereid zou zijn daarvoor te betalen.

De bezwering begin je door op elke hoekpunt wierook of sandelhout aan te steken. Bij een duivel zouden dat zwarte kaarsen moeten zijn.

Zet muziek aan die Kadru herkent. Indiase tempelmuziek of iemand die voorleest uit een van de heilige boeken is prima.

Je begint je bezwering met: ‘Ik roep U op Kadru, Moeder Aller Slangen…’

Je kunt haar weer wegsturen met de eenvoudige mededeling: ‘Gaat heen, verlaat mij en neem al uw dienaren mee.’

Op internet kun je ook een Engels-naar-Sanskriet-vertaaltool vinden. Het mooiste is natuurlijk als je aanroeping gedeeltelijk in die heilige taal is.

BEKIJK ALLE Maak notitie
YOU
Plaats een opmerking
 
© 2019 - Fantasy schrijven, onderdeel van Schrijversmarkt.